Sundhedsforsikring – info til klienter

Hvis du har en privat sundhedsforsikring gennem dit arbejde/firma, kan du ofte bruge den hos mig, da jeg er autoriseret psykolog.

Hvis du vil være sikker på tilskud fra første samtale, er det vigtigt at du inden vores første samtale:

  • Kontakter din sundhedsforsikring (hotline) for at høre, om du kan få hjælp til psykologbehandling
  • Spørger dem, hvad der skal til for at få en henvisning til behandling  (som regel skal man en tur forbi egen læge inden man får bevilliget tilskud)
  • Hører dem ad, hvor højt tilskuddet er pr. time og hvor mange timer, du kan få bevilliget
  • Sikrer dig, at de har frit psykologvalg (enkelte forsikringsselskaber tilbyder ikke frit valg)

Rent praktisk foregår betalingen sådan, at du betaler for samtalen, og så får en faktura, som du derefter kan søge refusion for hos forsikringsselskabet. Enkelte forsikringsselskaber forlanger dog, at det er mig, der indrapporterer og søger refusion. I så fald må du gerne oplyse mig om dette på forhånd.

Timeprisen er fast (1000 kr) uanset størrelsen på tilskuddet fra forsikringsselskabet. De fleste forsikringsselskaber yder refusion på beløb mellem 900-1100 kr pr. time.

Hvis dit forsikringsselskab ikke dækker det fulde beløb, vil du derfor skulle betale en mindre del af timeprisen selv (det sker dog sjældent).

NB. Ovenstående kan godt være en ordentlig mundfuld og en barriere, hvis du er akut stresset. Og det kan tage 1-2 uger at nå forbi egen læge og få godkendt bevillingen af forsikringsselskabet. Så hvis det haster, kan det være en god idé at betale for den første/de første samtaler selv.

Psykolog sundhedsforsikring tilskud